Női főnök - és hol vagyunk mi?

Monisha Kaltenborn női Forma-1 csapatfőnök
Női csapatfőnök lesz a Forma 1-ben - Monisha Kaltenborn a neve - s ezzel a sportág történetében ő az első nő, aki ilyen feladatot kap.
 A 41 éves Kaltenborn - aki osztrák állampolgár - eddig a Sauber ügyvezetői igazgatói posztját látta el, ám mostantól a versenyhétvégéken már ő irányít az istállóban, ennek megfelelően már a mostani Dél-Koreai Nagydíjon is ő lesz a "főnök".

Régi mániám, de hol vagyunk mi ilyesmitől?
Tudom, hogy a női kvóta nem feltétlenül csodaszer, ki is került a sporttörvényből (benne volt!!) - de az is túlzás, hogy Magyarországon egyetlen egy olyan sportszövetséget találunk, amelynek női elnöke van: Somkuti Annamária, Magyar Táncsport Szövetség.

Főtitkár még akad, ott van például az úszóknál Szabó Tünde. Elmondanám, hogy egy sportszövetségben a főtitkáré a munka :)

Hajrá magyar sportdiplomata csajok


Ugyanakkor vannak magyar nők, sportvezetők, akik a világban pozícióhoz tudtak jutni, óriási gratula nekik!

- Faragó Judit a Nemzetközi Asztaltenisz Szövetség vezérigazgatója.
- Regőczy Krisztina a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség műkorcsolya, a jégtánc és a szinkronkorcsolya szakági sportigazgatója.
- Faragó Beatrix a Nemzetközi és az Európai Ökölvívó Szövetség női bizottságának tagja
- Szántó Éva - Nemzetközi Evezős Szövetség és Versenytechnikai Bizottság, valamint ugyanő tagja az Európai Evező Szövetség Elnökségnek is
- Kaszó Klára - Nemzetközi Sí Szövetség
- Földesiné dr. Szabó Gyöngyi, Nemzetközi Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség
- Németh-Móra Anikó, Nemzetközi Súlyemelő Szövetség
- Sinkó Andrea - Európai Torna Szövetség Aerobik Technikai Bizottsági tag
- Szántó Éva és  Németh-Móra Anikó a Nemzetközi Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség sportági technikai vezetője (előbbi evezésben, utóbbi súlyemelésben)
 - A legfrissebb siker: Kolbenheyer Zsuzsanna (Nemzetközi Jégkorong Szövetség tanácsának tagja).

Aki tud további magyar nőt, aki európai vagy nemzetközi szövetségben választott pozíciót tölt be - kérem, hogy írjátok meg... (akár itt kommentben, vagy kapcsolat dobozban)

Megjegyzések