Úszónemzet vagyunk (?)


Az olimpiai érmek nem helyettesítik az úszásoktatást
Egy dolog, hogy a britek pl. csalódtak, mert nincs aranyuk, de  hogy mitől csalódottak a magyarok is?! pedig az úszásban Magyarország az Olimpián az összes ország közül a HETEDIK!

Aki az érmek szintjén csalódott, az szerintem egész egyszerűen nem realista. Az élmezőnyt nézve látszik, hogy többnyire igen gazdag országokat előztünk meg, ez igenis nagyon nagy eredmény!
Sőt legalább a magyar úszólányoknak nem kellett a szponzor kedvéért aktfotózást vállalni, mint a brit csajoknak, hiszen az ő főszponzoruk a magyar állam volt, vagy legalábbis az egyik főszponzoruk. Ld Gerevich ösztöndíj, és a legjobb harminc embernek havi nettó 400 ezer Ft.

Úszás és úszás...

Magyarország az úszóérmeken kívül büszke arra is, hogy a vizek-fürdők hazája - közben Egerszegi Krisztina és Risztov Éva hazájában minden nyáron emberek csak azért halnak meg, mert nem tudnak normálisan úszni.

Tegye fel a kezét, aki nem volt még úgy uszodában, hogy a medence fele vagy még több le volt foglalva a versenyzőknek, pedig mi fizettünk belépődíjat, ők meg nem.

Értem én, két külön műfajról van szó. Van úszás és úszás.

1. Van ugye a versenysport-féle úszás, ami showbusiness és országmarketing. Az állam is és a cégek is azért tolják a pénzt, hogy ők is sütkérezzenek a sikerben. Teszem hozzá, némi sikerélmény és a nemzeti öröm-büszkeség ránkfér, ebben a mi folyton morgó kis országunkban.
2. És van aztán a szabadidős, avagy egészségvédő, normál köznapi úszás, ami meg arról szól, ami: menj usziba, hogy  egészségesebb, strapabíróbb, jókedvűbb legyél és aztán nyáron a tóban ne fulladj meg azonnal, ha nem ér le a lábod. Erre viszont ki költ? Néhány programot leszámítva inkább csak mi, pógárok.

Az lenne a jó, ha ebben a mi úszónemzetünkben a sport mindkét ágára jutna elég pénz.
De nem jut.

Na mindegy. Szóval én azért drukkoltam a magyaroknak az Olimpián, nemcsak a nőknek mozgásban :)

Megjegyzések