A strandröplabda esete a bikinivel

A csábos bikinink miatt néznek csak minket, ez annyira gáz - így a női strandröplabdázók. 
Rendben, játsszatok ezentúl inkább sima sportban-pólóban, így  a nemzetközi szövetség.
Az indoklásnál álljunk meg egy pillanatra.
Az egyik cél, hogy hogy a figyelem a szexis cuccról kicsit inkább a sportteljesítményre terelődjön, a másik viszont, hogy a sokféle ország sokféle öltözködési szokásait ne botránkoztassák meg.

Vagy túl sok a vetkőzés, vagy túl kevés


Túl sok vetkőzés, túl kevés vetkőzés - örökzöld dilemma a női sportban.
Vannak országok, nem kevesen, ahol a női sportolók számára komoly gond, hogy a verseny idején mennyire vehetik le az előírt, sokat takaró normál ruházatukat.
Hozzáteszem zárójelben, közelítsünk óvatosan a kritikával.
Az, hogy nekünk mi a furcsa, pl fejkendőben focizni, csak az érem egyik oldala. A másik oldala az, hogy nekik, például a hagyományosabb muszlim országok lakóinak, az a furcsa, hogy nálunk nyáron félmeztelenül kell járniuk a nőknek az utcán.
Vagy egyenesen bikiniben kell focizniuk, mert arra jön a sok szponzor.
A szponzorok miatt tervezte pl a nemzetközi ökölvívó szövetség is, hogy a lányokat szoknyácskában játszatja, mert akkor jön a több szponzor, ha a versenyzők cukibbak.
Kérdésem: ki gondolja komolyan, hogy a példánál maradva egy ökölvívó lány cuki vagy hogy egyáltalán annak kellene  lennie?!
A strandröplabda esetében most az Olimpia előtt puhítottak a szabályon, írta a hétvégén az origo (eleve jó dolog egyébként, hogy a témát cikkre érdemesnek találták) - mindenki azt visel a röplabda-meccsen, amit szeret. Ha bikinit akar, akkor bikinit, ha sort+pólót, akkor azt.

Jaj, dehát miért?

A két brit strandröplabda olimpikon lány a bikinire szavaz, mondván, bocsika, mi ebben tudunk a legkényelmesebben játszani.
Az az egy keservük van, írja az origo, hogy csak a fránya bikinire koncentrál a közönség. "A szeretteimet elkeseríti, nem értik, hogy miért csak a bikiniről beszélnek az emberek. Azt miért nem látják, hogy mennyi kemény munka van ebben a sportágban?"
Úgy visszakérdeznék : szerinted miért? 
Panaszkodtok vagy dicsekedtek? :)
Ennyire nem kellene halvérűnek nézni a pasikat. :)

De a fő kérdés az: szerintetek ez itt egy normális sportfotó?

strandröplabda bikiniben: mire figyel a közönség?
Kép a fenti origo cikkből, ahol pedig az AFP-re hivatkoznak, de tökmindegy, nézd csak meg a google képkereső "strandröplabda" találatait :)  

Megjegyzések