A bikini liga, mint elrettentés

Bikini liga
A Lingerie League, magyarítva bikini liga vagy lenge liga, mint ez köztudomású, olyan amerikaifoci-utánzat, amit fehérneműre vetkőzött édi lányok mutatnak be a nagyérdeműnek. Óriási sikere lett Amerikában és Kanadában a "sörlóbáló, csöcsbarát focidrukkerek között"  - igen, eljött a pillanat, és ezt a Velvet cikkéből idéztem, amely szerencsére szintén nem cukiságnak látja és ez külön öröm.
A magyar sport 1 is adott le Lenge Liga meccseket, nézte valaki?
Az valahogy már nem lett hír, hogy az ausztrál sportminiszter (aki nő) amikor megtudta, hogy 2012 nyarán az ő hazájába is elérkezik e bájos műfaj,  mennyire kirohant ellene.

Lássuk, miket mond.

Női sport??

Ha valaki szerint ez jusztis és simán sport, akkor próbálja meg elképzelni kedvenc (férfi) foci vagy rögbicsapatát tapadós bokszeralsóban.
Ugyanúgy a sportteljesítményen lenne a hangsúly?
A bikini liga nemcsak lealacsonyítja a nőket, így a miniszter, hanem visszaveti a női sport fejlődését, amely a mai napig már eleve amúgy is azért küzd, hogy normális helyet kapjon a sajtóban.
A bikini ligában résztvevő nők közül sokan vannak igazi sportolók - azonban az ő sportoló értékeiken nem változtatna, ha normális sportmez lenne rajtuk. De akkor minek a szex-shop-stílusú szerelés? Egyébként ez a kérdés áll a görkoris bunyós lányokra is.

Szerepminta??

  A sport egyik értelme az is, hogy szerepmintát adjon - de vajon milyen mintát ad ez a bikiniliga-műsor a gyerekeinknek?
  Ennél sokkal jobbat érdemelnek a lányaink.
  És ugyan milyen mintát ad a nőknek, akiket azért kellene bevonni a sportba, hogy megéljék és fejlesszék saját erejüket és egészségüket?
  Beszéljünk itt inkább elrettentésről.
  Így azok a nem modellkülsejű nők (kislányok, tinik, felnőttek), akiknek azt mondják, hogy ez a melltartós-harisnyatartós cucc márpedig sport, sosem fogják elhinni, hogy őket itt komolyan lehet venni, és hogy egyáltalán belevághatnak*.

  ____________________________________
  *
  Pedig ez volna a lényeg: a saját erőnkbe vetett hit megszerzése, ha máshogy nem megy, akkor a sportbeli keménységen keresztül.Megjegyzések