Amatőr vívási lehetőség

Amatőr vívás: Ama-Tőr Vívóklub
"Küzdelem a meleggel, a fáradtsággal, az időzítéssel, esetenként talán az indulatokkal is; és mindenekfelett játék."
Kitaláljátok mi az? Az óra-ajánló cikkek sorában most fogadjátok Dávid írását a szabadidős vívásról, amit a klubjukban amatőrök, kezdők is kipróbálhatnak.
A vívásban sem egyedül a fizikai vetület a fontos. Ha így lenne, nem feltétlenül a vívást választottuk volna. A vívás ad valamilyen pluszt, ami túlmenően azon, hogy "szép sport", mentálisan és fizikailag is kielégülést okoz.
A vívás kiváló testmozgási lehetőség, edzi az izmokat és a szív érrendszerét, bizonyos aerobic elemeket is kínál, de nem kell hozzá komoly fizikai erőnlét, vagy edzettség. Azért jó, ha az ember rendszeresen nyújt és a kellő lábmunka is segít; iskoláknál az sem árt, ha van némi karizmunk a vívó oldalon.

Ama-Tőr Vívóklub: szabadidős vívás
Ilyen a terem

Mentális izomzat is kell
Feltételezhető, hogy nem az extrém fizikai megerőltetést kereső emberek választják ezt a sportot, mert az ügyességnek és ötletességnek hangsúlyosabb szerepe van, mint az izmoknak. A rendszeres lábmunkánál fontosabb a "mentális izomzat".
A vívás azokhoz a sportokhoz áll közel, melyekben a támadás és a védekezés a két fő elem. Épp ezért talán a labdajátékokkal és a küzdősportokkal áll a legközelebbi rokonságban.Az akciók egyszerre támadások és védések is, és a pillanatnyi helyzetet felmérve tervezem el előre a megfelelő lépést.

Kézenfekvőnek látszik, hogy a vívást a harcművészetekkel és a küzdősportokkal hozzuk párhuzamba. Ha az ember az interneten böngészik, azt találja, hogy a küzdősportok maguk közé számítják a vívást is. Az is tudnivaló, hogy a vívás egy olyan szabadidős sporttevékenység, amely halálos harci múltra tekint vissza. Mint ilyen, a harcművészetekhez is közel áll. És nem csak a párharc miatt, ahogy azt gondolhatnánk: szerintem a szellemisége miatt is rokonítható ezekkel.
Hölgyek: Mivel a hölgyek ma egyre nagyobb szerepet töltenek be a rohanó világunkban, nem meglepő hogy bár küzdősportról beszélünk és ekkor rögtön egy harcos kigyúrt férfi test ugrik be elöször az embernek, mégis a kezdő csoportok 70-80 százalékát a nők uralják és lenyűgöző lendülettel biggyesztik le a mosolyt az Urak arcáról meglepő harciasságukkal és találékonyságukkal.

Életkor: legfiatalabb gyerkőc az 6-7 éves a legidősebb, és akadt 73éves úr is, aki elkezdte nálunk a vívást. A 60 éves korosztály is mindennapos és ők inkább hölgyek! de a nagy átlag 22-24 től 36-38ig.
HOL ÉS MIKOR?

2012. Január 9-én megnyitotta kapuit a belvárosban az itthoni szabadidős vívó élet nagykövetének számító Ama-Tőr Vívó Klub! Az Ama-Tőr Vívó Klub hazánk első és egyetlen KIZÁRÓLAG szabadidős vívóklubja, ami 2001-ben alakult. Új helyünknek a belváros szívét a Blaha Lujza térhez közeli Klauzál utcát választottuk,ahol egy új szórakoztató központ része lehetünk. A Dobozban sok fiatal találja meg kulturális és szabadidős találkozó helyét, a vívás szerelmesei pedig a "doboz aljában" tölthetik el idejüket.10 évnyi szakmai múltal élesztjük fel a klubunkat és szeretnénk tagjainknak újból megadni azt, amit elvárhatnak egy ilyen közösségtől. Mivel a sportág az amatőrök között egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mi is egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk tagjaink igényeire - egészen a kicsiktől a felnőttekig. Folyamatosan indulnak kezdő, felnőtt és gyermek csoportok, de azok is megtalálják számításaikat, akik haladó szinten vívnak.

Árak: 10 alkalmas kezdő tanfolyam  18000 Ft, ami minden felszerelést tartalmaz. Mivel maximum 8fős egy csoport, intenzíven lehet haladni, így már a tanfolyam közepétől fegyverrel dolgozunk és az utolsó két órán rendesen beöltözve elektromos páston vívunk.
A teljes képzés 3 tanfolyamból  áll, ami összesen 30 alkalom, tanfolyamonként 18000 Ft. Heti kétszer vannak az edzések az esti órákban, utána ha ezen túl van az ember, akkor 7 és 10 ezer forint között jön ki az ember havonta, attól függően, ki melyik tagságot választja.

Ezt az írást tehát Hanti Dávid küldte, további infokat, fotókat, pontos elérhetőségeket az órákról az Ama-Tőr Vívó Klub klub honlapján találtok:  www.amatorvivas.hu   A fotókat az ő engedélyével tettem közzé.
Facebook-on: https://www.facebook.com/amator.vivo.klub

A 13 erény amitől jó lehetsz a vívásban - csakúgy mint az életben (fotó a klub honlapjáról)


Megjegyzések