Sportolónők fotói

Női sport a médiábanIdőnként úgy általában, a blog miatt, keresgélek a neten szép sportfotót női sportolókról – szándékosan írok sportfotót, nem számolom bele a szilikontúladagolásban tengődő szurkolóleányokat, a csókolózó párokat, sőt, a fürdőruhás reklámozom a szponzoromat fotókat sem, pedig lehet, hogy akkor a lányok számaránya valamelyest javulna.
Tavaly évvége felé pedig egy darabig azzal szórakoztam, hogy azt nézegettem, hogy az év sportfotói jellegű válogatásokban hány sportoló nőt tart a magyar média arra érdemesnek, hogy feltüntessék benne. Akkor nem lett belőle poszt, de mivel ma a nőkről, a kedvesekről, a kitüntetettekről esik szó nőnap alkalmából, akkor most egy pillanatra beszéljenek a számok.

Hány fotón van sportolónő?

A hvg év végi galériájában negyvenvalahány fotó közül 3 db ábrázol nőt, ezek közül egy a normális sportfotó (vívókkal) ellenben a másik kettő közül az egyik tehén-díjugrató (!) lányt ábrázol, a másik a pályán kacér pózban pihenő versenyzőt.
A hir24-en a 14-ből 2 csajos kép található, az egyiken egy eltorzult arcú súlylökő látható, - mentségül szólva a többi képen is elég béna arcot vágnak a pasik.
A további három képgalériában, (hatharom.hu, origo, sport365) bár a nők aránya a megszokottan szánalmas számot mutatja (9 képen egy női sportoló, valamint 30 illetve 32 képből 8, illetve 5 képen szerepel női versenyző, de legalább ezek mindegyike rendes sportfotó.
A fenti galériák egyikének (már sajnos nem tudom, melyiknek) a végén eredetileg egy sportmezes női hátsó volt látható premier plánban, de ezt azóta szerencsére leszedték, most már nincs benne.
Inkább ki se számolom, ez kb hány százalék.
Cserébe viszont van nekünk nőnapunk?
Milyen jó.

Művirág és műnőnap helyett

Sokkal jobb nőnapi akciót találtunk ki - összefogtunk és ezzennel egyszerre tettünk közzé posztot hellyel-közzel a nőnap témájához kapcsolódva.
Hátha valaki emlékszik rá, velük írtunk már ugyanígy szinkronban sport és párkapcsolat témában, ahányan, annyiféle irányba elindulva.
Íme tehát a társak, az alternatív bloggerina-nőnap hősei:
Nőnapi inspiráció - Kameo írása
Nőnap, vagy mi a szösz - Noémi írása
Fitt nőnek lenni jó - ezt Enikő írta


Nőnapi akció - Dunaújvárosi jégkorongcsapat
Így kívánt boldog nőnapot a Dab Docler dunaújvárosi jégkorongcsapat 2010-benMegjegyzések