Női foci: évi 100 ezer euro

Focista lányok
Évi 100 ezer EUR-ennyit ad az UEFA négy évig minden szövetségnek, így az MLSZ-nek is, csak külön arra, hogy segítse a női foci felépítését, bár erről az itthoni oldalak közül csak a Női foci-n olvastam eddig.
Az a nagy helyzet, hogy van mit tanulni az angoloktól, 6:3 ide vagy oda.
Ki találja ki, melyik a legnépszerűbb sportág Angliában a foci és a krikett után? Well, nem más, mint a női foci. Ezt egyelőre nem kell átlagnak tekinteni Európában, az országok egyharmadában csak ezer körül vagy az alatt van a női focisták száma - Magyarországon 1200 – de még így is egy feljövőben lévő sportágról van szó.
Főleg az lenne, ha egy napon a hirdetők is felébrednének és rájönnének, hogy a foci már rég nem csak a fiúk felségterülete. Az UEFA már tudja ezt.
Alakul az első lány futball-akadémia a Fradiban - és a Kötényblog  (az oldalnak már csak a címe miatt is egy nagy lájk!) kifaggatta Dörnyei Balázst, az akadémia vezetőjét - de hogy ez pont ebből az UEFA-pénzből történik-e, egyelőre nem derül ki a neten fellelhető hírekből. 
Még egy dolgot hadd mondjak - az UEFA ebben a stratégiában nagy szerepet szán a női bíróknak, edzőknek, szervezőknek is – kellemest a hasznossal, sportágfejlesztést a nők döntéshozásba való bevonásával. Mert a sport is csak olyan mint az élet: ahogy megyünk felfelé a ranglétrán, egyre fogynak a nők. Az UEFA mindenesetre megpróbál jó példával elöljárni.
Hajrá csajok és nemcsak a pályán és nemcsak a fociban.

Női Labdarúgás MLSZ
forrás: www.mlsz.hu 
Megjegyzések