Új táncóra asszonytársaknak


Vannak még csodák, van még táncpedagógus, aki a fejébe vette, hogy mozgásra csábítja tespedt társadalmunk egy jelentős darabját, azaz kitalált egy új táncformát az x-en-valahány éves nőknek. 
Különösen hiánycikk az ötven fölötti korosztálynak szervezett, nem társas tánc. (lehet hogy a senior társastánc is hiánycikk, azt most nem tudom). Senior hastáncot egyvalakiről tudok, hogy szervez, és itt a sor véget ér. 
Szabó Éva most a zumbához hasonlóan pörgős, de azzal ellentétben nem ugrabugra-, hanem táncórát gondolt ki, hogy a résztvevők megszabaduljanak gondjaiktól, a stressztől és remélhetőleg felesleges kilóiktól is.
Az új táncórákon nincs korhatár, várja a népet 14 évestől is, de Szabó Éva véleménye szerint a  40-50-esek is bírni fogják. Egyik tanítványa nagymamája is igen nagy érdeklődést mutatott, sőt a nagymamák jelezték a legtöbben: ők is táncolnának valamit, de a zumba lehet, hogy sok nekik. Ez tehát a nap másik jó híre: igenis léteznek mozogni vágyó seniorok, akiket nem kell győzködni - nem mindenkiből lesz eltunyult nagymama.
Az óra bemelegítéssel kezdődik, a gyakorlatok között pedig nyújtás, ahogy kell – tudjuk ugye, hogy sajnos sok táncos órán ezeket szeretik elhagyni az oktatók, akiknek vagy van szakmai képesítésük, vagy nincs. Szabó Vica viszont okleveles táncpedagógus, ott az FMH-ban már több éve gyerekeket tanít balett, jazz és táncgimnasztikára.
Az új órákon - most novemberben indultak - nem lesznek hosszú koreográfiák, csak kisebb lépéskombinációk – ez főleg azoknak szól biztatóan, akik félnek, hogy nem tudnak később bekapcsolódni, vagy hogy időnként kimarad egy-egy óra. 
Íme Vica invitálása: „Vérpezsdítő zene, pörgős latin ritmusok és minden, ami tánc!!! Alakformálás, erősítés, nyújtás a rugalmas és egészséges testért, örömtánc a teljes kikapcsolódásért, és relaxáció a test-szellem-lélek egyensúly megteremtéséért és fenntartásáért! Csatlakozz hozzánk& táncolj te is velünk!"
A plakáton szereplő időpont és helyszín még változóban van, ezért mindenképp a tanárnőt  kérdezd!
Aki tehát kipróbálná:
Szabó Éva táncpedagógus elérhetőségei: 30/611-4522, 70/570-9084 számokon vagy e-mailen: hetszinvilagstudio@gmail.com

Megjegyzések