Mammográfia és meggyőzés: fotók

Mammográfia pink szalag

Csak a legjobbakat válogattam ki, amik nekem tetszettek, mert ötletesek vagy meggyőzőek a mammográfia mellett.
Ígérem nem leszek hosszú, de hadd meséljem el a rózsaszín szalagot, mert ráadásul a futáshoz is kapcsolódik: először egy emlőrákból gyógyult nőknek szervezett futáson használták az USA-ban 1990-ben, s az ötlet megtetszett a marketingeseknek. Ámde a szalag kitalálója, maga is gyógyult rákbeteg (és idealista), nem akart üzletet csinálni a jó ügyből. Well, ő nem is csinált, mert a cégek nélküle, egy másik - gondosan megtervezett, máig jól működő színben kezdték használni a szalagot.


Mammográfia kampány termékek
Nem ördögtől való ez: bizonyított tény, hogy jobban megy az eladás, ha valamilyen jótékony célt csatolnak az eladnivalókhoz. Csak megátalkodott egyedek gondolhatnak olyasmit, hogy ezek a cégek elsősorban a profitra hajtanak, nem a jó ügyért.
 De ne legyünk gonoszak. Az Avon például ma is sokat költ a mellrák elleni kampányra, és ez nem lényegtelen egy egyre pénztelenebb egészségüggyel rendelkező országban, ahol a nők fele el se megy az ingyenes szűrővizsgálatra


Női futás a mellrák ellen
Van, ahol a meggyőzést cég bevonása nélkül is sikerül megvalósítani, itt vannak például a spanyolok, ahol a sporthivatal szervezi a női futások egész sorát szerte az országban. A fő üzenet a mozgás, mint egészségtényező, és ehhez kapcsolják hozzá a rákszűrés fontosságát.
Mint ahogy össze is függ a két dolog.
Mellrák elleni kampány
A hírességek bevetése mindenhol működik, nálunk is. De Franciaországban a kampány kedvéért a Marie Claire magazinban tavaly levetkőztek ismert médiaszemélyiségek, ez idén hozzánk is elér majd

A francia hölgyek viszont konkrétan le is vetkőztek a tévében – megmutatva ország-világnak korántsem tökéletes vagy fotosoppolt testüket, így próbálva erőt önteni a sorstársakba, pinkmentesen. 
Ha valakire azt tudom mondani hogy bátor csajok, akkor ők azok. 


Vigyázz a barátnődre
Végül a reklámok egy jópofa csoportja a körülöttünk élőket szólítja meg: győzd meg barátnődet, feleségedet, kolleganődet, anyukádat - egyszóval a nőt, akit szeretsz. Ezek közül nekem a csúcs ez a francia plakát volt: 
„Soha nem tudott nekem nemet mondani – és most legalább jó ügyről van szó” – Bernard-nak, 38 éves, sikerült anyját rábeszélnie”
És végül lássuk téged mi hat meg - kattints a válaszra ÉS a szavazz gombra :)

Megjegyzések

Nusi üzenete…
szavaznék de nem látszik :/
lilakávé üzenete…
nálam látszik! de köszi hogy megpróbáltad :)
Kriszta üzenete…
Nálam se. Se Chrome-ban, se Explorerben.
Névtelen üzenete…
szegény Pálinger - rá senki se kíváncsi mammográfia ügyben :D legalábbis eddig. Hiába vetkőzött le?