Kate Middleton az evezőnél


Sárkányhajó evező
Hírnév, szépség – ez így önmagában is egy dolog, már akinek megadatik, lehet irigykedni. De az igazi kunszt, ahova már sokkal levesebben jutnak el, valószínűleg ott kezdődik, hogy ki az, aki képes ebből valami többet, mást is kihozni. Valami olyan pozitívat, ami túlmutat a saját szépségen és hírességen. 
Ezek  az angol nők például, itt a mai történetkében, összefogtak és olyan őrült sportakciókat hajtanak végre, amelyek – hihetetlen bár de igaz – pucér képek nélkül is átütik a média ingerküszöbét és képesek bevételt hozni. A pénz helye mindig előre el van döntve olyasmikre mint: rákkutatás, újszülött-osztály, gyerekkórház. Szponzorok támogatásával létrejön az esemény, a bevétel pedig megy a közösen kiszemelt pozitív célra. 
Nem a szokott profi gladiátorokról van tehát szó, akik adakoznak a milliárdjaikból: ők a saját idejükben edzenek, munka mellett – nem keveset. Található köztük modell, balerina, producer, festő, könyvelő, zenész, üzletasszony több is, sportmúlttal vagy anélkül. 
Olyan akciókat hajtottak végre, tisztán női csapatban, mint a  La Manche csatorna átevezése, a Boszporusz átúszása, vagy egy Amazonas-túra Peruban, de a csapat – the Sisterhood - színeiben elindulnak triatlon- és evezős és úszóversenyeken.
Jólszituált és menő csajok – mert nyilván, a sajtó is csak akkor figyel oda. Volt akire túlzottan is figyeltek, neki le is kellett aztán mondani a versenyt biztonsági okok miatt, csak mert a pasija celeb volt. Kate Middleton volt az, akinek 2007-ben például nem esett le az aranygyűrű az ujjáról, végigcsinálta az edzéseket.
Jó, tudom. Az angoloknál megvan ennek az egésznek a hagyománya, a presztízse, az elismertsége, már láttuk a nászajándék-történetben is. 
Nekem pont ezért tetszett a vörösiszap idején a Joós Judit-féle akció is. Nem pénzt adtak, mert az nincs mindenkinek olyan sok, hogy adjon belőle, hanem időt, szervezést, energiát. 
Az alábbi képen (forrás) az akkor még se nem királyi ara, se nem hercegné - evez. 

Katalin hercegnő sárkányhajó

Megjegyzések