Kate Middleton és a nászajándék

Kate Middleton
Ez a valóságos trónörökösné még egészen friss ropogós. És Kate Middleton tényleg szép, és a menyasszonyi ruhája is bejön. No csicsa, no flitter, no gyomorszájig érő dekoltázs, ellenben finom és nőies.
Van viszont még pár dolog, amitől igen rokonszenves, mert nyitott, aktív és értelmes nőnek tűnik.
Pl. diplomája van (művészettörténetből), és ezzel ő az első diplomás hercegnő Angliában, azonkívül sportolt, versenyzett is. (úszás, evezés)
De a legjobb: nászajándékba az ifjú pár azt kérte, hogy aki szeretne ilyesmit adni nekik, attól azt kérik, hogy az ajándékokra szánt pénzt inkább fizesse be valamelyik, szívüknek kedves alapítványnak. A nászajándék-honlapon részletesen is bemutatják mind a 27 kiválasztott alapítványt, s ott rögtön lehet mindjárt utalni is.
Az alapítványokat öt csoportba osztották: a természet jövőjének megóvása, katonacsaládok lelki támogatása, tehetséges gyerekek segítése, szociális segítő szervezetek, és – „az élet megváltoztatása művészeten és sporton keresztül”.
Az ebbe a csoportba tartozó alapítványok olyasmikkel foglalkoznak, mint fogyatékos gyerekeknek szervezett színjátszókörök, írországi katolikus-protestáns kosárlabdaedzések, nehéz környéken élő gyerekeknek szóló táncedzések, sportprogramok.
Itt is a sportnak a személyiségfejlődésre gyakorolt hatása van a fókuszban: hiszen van, akinek a sportolás, a fejlődés megadatik, de van, aki a körön kívül van - neki életre szóló alapélményt jelenthet, ha egy csapat tagjaként megéli a saját erejét-ügyességét is. Elmehet vitorlázni tanulni, vagy bevonják táncprogramba, edzésekbe, akármilyen ócska környéken lakik. Vagy ha később önkéntesként segít ugyanezekben a programokban.
Mindez azt sugallja, hogy igenis meg lehet változtatni az életedet, művészettel, sporttal, vagy tánccal, vagy egyszerűen ha segítesz valakinek
Ez a nászajándék-akció nemcsak konkrétan pénzről szól, hanem ilyesmikről, mint érték, értelmes célok, segíteni-akarás, tenniakarás. Fényűzés, költséges és felesleges ajándéktárgyak helyett, minek nekik századik porcelánkészlet? S itt nem kell menyasszonytánc se, elvégre vagyonos az ifjú pár. 
Sokszor irigylem a nyugat-európai országokban élőket - de rohadtul nem a luxus miatt, azt ott én ugyanúgy nem érném el, mint itthon.
Hanem hogy eszükbe jutnak ilyen akciók, és nemcsak pénzkérdés - az is, de más is kell hozzá - a hagyomány, a bizalom, a hit – hogy van jó sok és sokféle lehetőség jó célért tenni, lépni – és főleg, hogy ennyire jól működik is a rendszer.
Hátha a tündérmese-effektus segedelmével a bogár bekerül sokak fülébe.
Így is lehet nászajándékot kérni és adni.
Azt mondom, éljen az ifjú pár.
http://www.royalweddingcharityfund.org/index.php

Megjegyzések