Félreértés a színpadon


Most így hirtelen a csillag születik-ről jutott eszembe. Én igazán nagy híve vagyok mindennek, ami megmozgat egy nőt, és az se feltétlenül baj, ha nem tökéletes a táncmozdulat, a koreográfia, mert a legfontosabb a jókedv, és az életöröm és az önbizalom. Tényleg így gondolom, átéltem, és fogom is megint, csak múljon el felőlem az eu-elnökség. 
Nők tömegei nem mozognak az égvilágon semmit a maguk örömére – rendben, fontos a kertészkedés is meg az ablakpucolás is, meg menjünk gyalog a hatodikra, mert az baromira egészséges, de ettől így önmagában nem feltétlenül javul az életkedv. Kell tehát a tánc.
Minden életkorban és testalkatban.
De. 
Néha eltűnődöm azon, valóban szükséges-e mindent színpadra vinni. El kellene tudni fogadni, hogy ami színpadon, közönség előtt történik, az már nem magánügy, nem önmegvalósítás, - az egy másik műfaj. 
A hastánciskolák jó szokása, hogy házigálákat tartanak – itt a közönség elnéző, főleg tanítványokból és családtagokból, barátokból áll. Jó a hangulat, mindenki örül a szép ruhájának, meg annak, hogy ki mer állni a színpadra, és akkor egy kicsit elhiszi, hogy most olyan, mint egy igazi táncosnő.
Olyan, vagy az is?
Ha színpadra lépsz, másik világba lépsz. Ott ő diktál. 
Ilyen apróságok, hogy szépség. 
Nem kell húszévesnek és karcsúnak lenni! láttam kimondottan matróna-korú, és nem csontsovány – ámde gyönyörűen táncoló nőket! Akár flamencoban, akár hastáncban, de még görög táncban is. 
Kell a tánctudás, a lecsiszolódott mozdulatok, a szép testtartás, a zenével összetartozás. Ezek nélkül fellépni olyan, mint egy kínos félreértés.
Hozzáteszem a magam részéről a szenvedélyt – hasson is rám az a tánc, mozgasson meg belül, nem elég a tökéletes kimért mozdulat sem! De ez már egy következő lépcsőfok. Sokszor messze vagyunk az első lépcsőfoktól is.
Görcsösen, bizonytalanul, bocs de sokszor ügyetlenül, bár hastáncjelmezben, full sminkben, az előttük ugrálót lesve - üres a produkció, mint ez a próbababa. 
Annyira fontos ez a szereplés(?)? 
Nem lehet, hogy az aki a táncteremben önfeledten táncol, mert ezerszer begyakorolta a mozdulatokat, és nem görcsöl a koreo miatt, ezerszer inkább táncosnő?

Megjegyzések