Szoknyások előre

A szoknya egy kihalás szélére került faj a sport tágas állatkertjében. Olyan kicsiny, elszigetelt területeken találhatók már csak túlélő populációi, mint tenisz, műkorcsolya, gyeplabda. 
Az eltűnése mellett szól a kényelem, míg a megmaradás mellett leginkább a hagyomány. Mondhatnánk, hogy szebb, elegánsabb a szoknya, de egyrészt ez nem mindig igaz, másrészt pedig ugyan kit érdekel az elegancia pl egy csapatsportban? Rendben, a korinál lehet azt mondani, hogy az esztétikai élmény miatt van előírva a szoknya, hiszen azt is pontozzák a versenyen. De akkor vajon miért nincs a női tornában, RG-ben, aerobikben? És miért van viszont szoknya a teniszben és a gyeplabdában?
Ezek a szoknyák persze - amint az egy eltűnésben lévő tisztességes fajhoz illik - már leginkább csak jelzésszerűek, ami jogos, elvégre egy csapat- vagy küzdősport közben zavaró lehet egy akármilyen kicsike szoknya is. 
Ugyanakkor ha csapatsport, akkor a fociban miért játszanak drabális sortban, ha a gyeplabdában viszont szoknyában?
Szóljatok rám, ha már nagyon mélyen szántok gondolatilag! :)
Inkább jöjjenek a fotók: szoknyások, előre! 

Gyeplabda: szoknyában játszanak a csajok
A teniszről tudjuk, hogy szoknyás... - Szávay Ágnes
...és a műkoriról is - Sebestyén Júlia a képen, de kár hogy idén abbahagyta!
Egy kis amerikai cég pedig saját márkát indított, mert a tervezők megunták a szerintük unalmas és egysíkú kapható sportruházatot, és valami csajosabbat akartak a hosszú futóedzésekre és versenyekre. Beépített sort ebben is van.
Ők tervezik a szoknyákat, és tényleg futnak is, és tényleg ikrek: Runningskirts 
Vagy itt van ez a holland amatőr focicsapat (FC de Rakt), két éve elkezdtek szoknyában játszani, de túl sok követőről nem tudni... pedig a sajtó imádta őket. Kérdés hogy mely okból, talán a kiváló játéktudásuk miatt, igen, bizonyára.
Az ellenfél maradt a klottgatyánál. 
Egy szoknya, egy nadrág


Megjegyzések

Enikő üzenete…
Én szívesen nyomnám a Pilatest miniszoknyában, de azt hiszem, akkor gyökeres fordulatot venne az ivararány az óráimon... :)
Noémi üzenete…
hát ez milyen mókás :) Tényleg lehetne szoknyázni egy csomó sportban. Bele sem gondoltam :)

Múltkor nekem belleznem kellett szoknyában :) A fiú vett egy új súlyt (új anyaggal borítva) és ki kellett próbálni, hogy jó-e és épp szoknya volt rajtam. Ott zavart, mivel pont a lábam közé kell nyúlkálni a swingeknél például.
lilakávé üzenete…
persze attól függ KI veszi fel azt a szoknyát - mert pl én nemigen gondolnék egy ilyen szoknyára - max ránézek s azt kérdem, jé milyen helyes öv :))