Nem ölik egymást

Hogy van az, hogy az gaz burkusok festői országában nincs női kvóta, - eddig a hasonlóság - mégis nő a sportért felelős miniszter, és nő a sport államtitkár? Ráadásul olyan fifikásak, hogy ez akkor is igaz maradt, ha tegnap leváltották a minisztert és helyette újat neveztek ki, mert az új is nő. 
Az új csajról ráaádásul korábban már írtam, mert annyira tetszett, hogy negyvenévesen visszatért a versenyzésbe és újra karate világbajnok lett - miközben mellesleg több diplomája van, államtitkár is volt és még három gyereke is bír lenni - remélhetőleg közepesen súlyosan összezavarva ezzel a jaj, család vagy karrier kezdetű aggodalmaskodókat. 
További érdekesség az alábbi fotón, hogy a volt és az új miniszter a legjobb hangulatban vihognak egymás mellett az átadás-átvétel napján. Baloldalt a harmadik szereplő, Rama Yade sport államtitkár, ő kevésbé tűnik boldognak, bizonyára már sejt valamit a miniszterváltás érdekességeiről.
Én nem mondom, hogy minden nő csak az együttműködésre és az empátiára alapoz, és nagyon nem bírom, ha valaki idealizálja a nőket, de ez a fotó mégiscsak jó hangulatú, nem gondolnám róla, hogy többek között egy leváltott miniszter szerepel rajta az utódjával.

Fotó: Reuters Pictures
Megjegyzések