Mi lenne a ringben a neved?

Most olvastam egy amerikai ökölvívólányról, aki a meccseihez, ahogy illik ezt profiéknál, nevet választott magának. A név egy tucat-bokszolónév - Relentless, azaz Könyörtelen. 
Ez a név csak a ringben kell, akkor, amikor ütnek, és ütni kell, sokat és nagyot. 
Van neki rendes neve is, Lisa, azt használja otthon, meg a boltban, meg a munkahelyén. Lisaként talán egy tárgyalóképes, kompromisszumkész, humoros, segítőkész, édes nő. De eljön az este és a ringben nincs kegyelem.
Ti sose akartatok olykor bokszkesztyűt ölteni és ledobni a sminkkel együtt a kedves és simulékony szerepeket? Az asztalra csapni vagy bárhova? Hasonlítani Hillary Swank-re a One million dollar baby-ben? Vagy ha ha máshogy nem, legalább elképzelni és átélni az ütést egy tai-bo edzésen? Hol van az megírva, hogy létezik egyáltalán valamiféle univerzális ideális nő és hogy őneki éppen milyennek kellene lennie?
A képeken előbb Faragó Bea világbajnok húz be egy nem kicsit az ellenfelének - megkérdezném, kaptál már ekkorát az élettől? És adni adtál? 
A  másik képen háttal Belinszky Krisztina - az ő ringbeli neve Baby... ellenfele kivédi az ütést - és megint, kellett már így védeni magad?
A te neved mi lenne az élet képzeletbeli ringjében? Könyörtelen? vagy Baby? vagy valami más? 

balra Faragó Bea http://www.stop.hu/articles/article.php?id=304164

jobbra háttal: Belinszky Baby Krisztina http://www.xlsport.hu/showcikk.php?scid=1028775

Megjegyzések

kikus üzenete…
Nem tudom ppntosan, mi lenne a nevem, de olyan nevet választanék, ami nem az agressziót fejezi ki, hanem az erőt, a bátorságot, a magabiztosságot, az energiát :)
Bettrix üzenete…
Nekem is volt "ringnevem" egyidőben, ciklon.
Nem kedvelem ezeket az erőltetett neveket. Számomra az ökölvívás sport, a személy teljesítményének kiteljesedése. A sport átsegít az élet akadályainak leküzdésén.

Faragó Beatrix
www.faragobeatrix.hu
lilakávé üzenete…
@kikus: ez egy jó gyakorlat - s aztán össze lehetne vetni hogy mások milyen nevet adnának..

@Bettrix: hűha, itt a bajnok köztünk! Köszönöm a kommentet! Igen, egy profinak a médiára is kell gondolnia.. sajnos? szerencsére?
Szamóca üzenete…
Nem tartom magam szelíd, nyugodt, vagy akár túlságosan nőies csajnak, de ilyen sportot el sem tudnék képzelni, hogy űzzek. Megütni mást? Sosem menne. Én nem tudnék ringbe szállni. Az energiát le lehet vezetni másképpen is.
A box még a férfiaknak sem áll jól szerintem. De mások vagyunk, biztosan valakinek bejön és szereti, nem is ítélem el ezért, de én inkább távol tartom magam ettől a furcsa sporttól.
lilakávé üzenete…
Így van, mások vagyunk, van aki éppen a hastánctól idegenkedik, vagy a futástól, vagy a spinningtől. Nekem az tetszett ebben a történetben, hogy a harchoz nevet választ valaki. Mert mindannyian harcolunk - nem mind a ringben, hanem főnökkel, hivatallal, anyóssal.