Szenior tánc: nem leharcolva

Aki úgy véli, hogy ő sohasem lesz 60 éves, és akkor már nem szeret majd táncolni, az ne olvassa ezt a posztot.
Arról beszélgettem nemrég többekkel, hogy ha itt Magyarországon a harmincasok és a középkorúak mozgási szokásaival gond van, akkor azokról, akik elmúltak X évesek, mit is mondjunk. Mit lehet mondani arról ami nincs. Az egy dolog, hogy nincs hagyománya, de nem is propagálja senki. Külföldi konferenciák léteznek a senior sportról, itthoniak nem.
Írtam már a nagyasszonyról: Matilde Coral Spanyolországban ma is csodált 70 éves flamenco mestertanár.
S ehhez itt van például egy valódi kérdés, amelyet tegnap e-mailben kaptam és azt hiszem, egyáltalán nincs egyedül a problémájával az, aki írta. 
Egy 60-as nőolvasó, aki imád táncolni, és mostanság jutna ideje és kedve újra elkezdeni. Hozzám hasonlóan a torna nem vonzza különösebben.
Hogy őt idézzem, "tudom, hogy már nem vagyok tini, ezért olyan mozgás, tánc lenne a jó, ami a koromnak megfelel és nem leharcol, hanem felüdít, szórakoztat"
Szerintem szuper, hogy ez megfogalmazódott benne és azért adom közre, hogy kedvet kapjanak mások, és hogy lássák a jó példát a fiatal nők, akik még azt hiszik hogy mindig azok lesznek :) 
És persze van egy harmadik ok is: tanácsot kért tőlem, s így, mivel nem vagyok edző, ezennel legott azon olvasókra pislogok, akik azok és netán volna konkrét javaslatuk.
És ha már itt tartunk, ajánlanék a senior sportról egy nagyon jó cikket is, Szöszkeboszi tollából, innen a szomszédból az egyik női mozgásblogról.


Megjegyzések

Nordic üzenete…
Azért nem olyan rossz a helyzet. Lassan Magyarországon is kezdik felismerni, hogy nem csak fiatalokból áll az ország.
Van néhány olyan sport, amely ideális idősebb korban is - a tánc is ide tartozik, de akár olyan hajtós dolgot is meg lehet tanulni a nulláról is, mint a sífutás.
Hazabeszélek egy kicsit: abszolút ideális = nordic waking. link to 50felettfitten
lilakávé üzenete…
Tipp, javaslat? 40 fölött elkezdeni valamit?
nem hiszem hogy csak 40 alattiak vannak itt :)