Aranybánya vagyunk

Ne feledjétek, mit mondott Churchill, amikor a hosszú élet titkáról faggatták.
No sport.
Dagadt volt és szivarozott megállás nélkül, és 91 olyan évet élt, ahova két világháború is belefért, meg egy-két strapás miniszterelnökség.
Tény, hogy a durva elhízás árt, az ízületektől a keringésig, sok dolognak. De ez a folytonos fogyókúratéma nem erről szól. 
Hanem arról, hogy kevés vagy, lúzer vagy... mert kövér vagy, mert nem megfelelő a hajszíned, a mell-, derék és se... csípőméreted, vacak a bőröd, a fogad színe, a szád nem elég virslis, gagyi a körmöd, a hónaljad, a szemöldököd és a szempillád is.
Mindezeken ugye egyetlen módon segíthetek: ha egész életemben fizetek a kozmetikum- és fogyasztókotyvalék-gyáraknak.
A belénknevelt önbizalomhiány aranybánya nekik.
Ez olykor átterjed arra is, hogy mi másért tornázna-mozogna-úszna egy nő, mint hogy elfogadhatóbb külsejű legyen. 
A merő puszta megfelelésért! Megéri? 
A kötelességtudó önsanyargatást megette a fene, mert a kockahas sose lesz elég kocka. Ha belédverték hogy nem vagy jó, akkor nem tudsz annyit tornázni, hajat festeni, botoxoztatni és lakkoztatni és dezodorozni...
Ha a médiában sulykolt nőket nézem a reklámokban, hát azok tőlem olyan messze vannak mint tehénen a gatya :) Életkorban is, testalkatban is ...
Well, őmiattuk aztán én ugyan hozzá nem fogok semmihez.
Csak úgy, az örömért, a felpezsdülő vérkeringésért, az izmok jóleső feszüléséért, oxigénért, endorfinért, az más. Az jöhet... sőt, jöjjön.
A fotókon olyan nők, akik elmúltak 16 évesek és nem XS méretet hordanak, mégis jól érzik magukat. Semmi komplexus??
Elképesztő.

http://www.myfashionlife.com/archives/2010/01/05/curves-ahead-for-v-magazine/

http://jezebel.com/5641047/images-from-the-only-plus+size-show-at-fashion-week/gallery/

http://jezebel.com/5641047/images-from-the-only-plus+size-show-at-fashion-week/gallery/

http://www.fffweek.com/la.phpMegjegyzések

fredyoong üzenete…
Nagyon jó bejegyzés, nagyon egyetértek!
Zsuzsa
Szamóca üzenete…
És mennyivel szebbek ezek a nők a képeken, mint a gizda, agyonhajszolt, szétdiétázott társaik!
Tényleg jó bejegyzés! :-)
Sportolni csakis a sport öröméért szabad, az ad felszabadultságot és szárnyakat és önbizalmat ahhoz, hogy el tudjuk fogadni magunkat.
lilakávé üzenete…
a reklámfotókon a pasik álmai szerepelnek - de ezt a nőknek miért kellett ennyire átvenni? rejtély:) Nekem miért lenne motiváló egy tini külseje? még jó, ha nem taglóz le.:)
A tökéletesre retusált fotók meg sokak kedvét inkább elveszik.. "ó hol vagyok én ettől" .
Köszi a kommenteket Fred és Szamóca!!! :)
Enikő üzenete…
Egyrészt persze igazad van, másrészt viszont nem kell ezt ennyire kiélezve látni szerintem. A hiúságnak mindig is asszony volt a neve, csak régen a rőfösök és hintókészítők profitáltak belőle... ;)

Ha valakinek a média veszi el az önbizalmát, akkor az szvsz amúgy is elég gyenge lábakon állt: és az emberek (nők) többségét nem a hosszútávú egészségmegóvás eszméje, meg a mozgás öröme viszi el sportolni (ez utóbbi amúgy is később jön...), hanem a tükör küldi. Szerintem ezzel nincs is semmi baj, kicsit sarkítva azt is mondhatnám, hogy a cél szentesíti az eszközt.

Ugyanígy a "megfelelési kényszer" lehet jó belépő az igényességhez. Mert sajnos utóbbi hiányáról tudnék mesélni jópár esetben. A képlet ugyanaz: ha nincs meg a természetes normál indíttatás, szerintem ilyen vagy olyan apropó nem árt.

Félre ne értsetek, nem a médiát védem, csak a jelenség egyrészt nem újkeletű, másrészt meg esetenként hasznos is lehet, ennyi.
lilakávé üzenete…
Hsszú távon csak akkor fog valaki mozogni, ha élvezi is.
Meg aztán tudjuk, hogy csak mozgással nem lehet lefogyni.
SZóval egyfelúl igaz hog ymindegy mi viszi el tornára vagy úszni, csak vigye :) de még jobb ha oda is szokik de ez meg csak akkor következik be ha meg is szereti.