Tae-Bo: ha ki akarsz purcanni

Tudod-e mit tégy, ha ki akarsz purcanni?
A megoldás neve: Tae-Bo, és íme Réka ütős :) beszámolója róla.

A Tai-Bo egy kardio-box edzésprogram, amely a ’90-es években terjedt el a taekwondós Billy Blanks nyomán.
Egyszerűen megfogalmazva: boxaerobik, amitől rendesen kipurcan az ember.
Tae-Bóra akkor érdemes menni, amikor úgy érzed, hogy nagyon sok energia van benned, legyen akár pozitív akár negatív, mert elmész és már az első 15 perc után a fenekeden veszed a levegőt. Csak arra koncentrálsz, ami ott és akkor van, és hogy éld túl, miközben a zene és a többi félőrült folyamatosa motivál a küzdésre. Szuperintenzív mozgásforma, ami a pörgős zenével kombinálva nem mindennapi élmény. A terhelés nagy. Az ugrabugráló boxmenetek között erősítő guggolások, szökdelések, fekvőtámaszok és egyéb erőfejlesztő elemek is szerepelnek. Adott esetben még nehezebb megcsinálni az erősítést, mint kipörögni fél óra búgócsiga üzemmódot. Mindemellett hatalmas élmény.
A gyerekkori harcos nőkről szóló filmek, vagy egy jókis akciójelenet elevenedik meg benned, amikor előbújik belőled a profinak hitt boxoló.
És a végééén, hát az az érzés, az a tisztelet, amit magaddal szemben érzel, hogy ezt a kiképzést végig csináltad, na az nagyon szuper.
„Uram, igen, Uram!“ Erről jut eszembe, ez annyira kemény edzésforma, hogy az egyébként csak nők által uralt aerobik-teremben néhány úriember is képviselteti magát. :)

Két videó ízelítőnek:
Megjegyzések

Εκάτη üzenete…
Ez nagyon állat! :D Nagyon tetszik!
Mrsmamó üzenete…
Hibátlan izületek szükségeltetnek, amik bírják is ezt.
lilakávé üzenete…
Meg szerintem rengeteg kirobbanó energia. Agresszivitás kell hozzá vajon? azért csak ott bújkál benne, nem?
Névtelen üzenete…
Kipróbáltam pár évvel ezelőtt, három hónapig jártam Tae-bo-ra. Rendkívül látványos volt az eredmény a tükörben! Sajna a kondibérlet is a kiadások csökkentésének áldozata lett. Azóta is bánom, visszasírom a látványos fittséget, az izmos karokat, lábakat. Aki kellően edzett (legalább 1-2 hónap kardió után), az feltétlenül próbálja ki!