Foci, női nézőkkel

Az előző poszt után próbáltam számokat keresni arról, hogy a focit - igen helyesen - figyelő irdatlan tömegből mennyi valójában a nő. Például a 2006-os VB-n 22 millióan nézték a francia-portugál meccset (ez 77%os nézettség, a francia tv örök rekordja), és ebből a 22 millióból 9,5 millió nő volt – majdnem a fele. A Téléfoot című francia fociműsor statisztikái szerint pedig a 2006-07-es szezonban a nézőközönségük 30%-a nő volt. Egy 2008-as cikk szerint az Európa-bajnokságon a televízióban már több nő látta a német válogatott meccseit, mint férfi.
De már 2005-ben is megírta a HVG, hogy a VB közönségének közel fele nő lesz.
Míg magyar férfiaknak 60%-a tervezi most 2010-ben, hogy nyomon követi az eseményeket, a nőknek is több mint a fele. Ugyanezen cikkben idézett felmérés szerint a nők között jóval többen vannak azok, akik csak a végeredményekre kíváncsiak.  - Puff, kisebbségbe  kerültem.

A pénz viszont mégsem beszél, a fenti tények ellenére a női nézőkről nem vesznek tudomást a hirdetők - csak férfiaknak szóló reklámokat nyomnak.

Ezen keresgélés közben lehetett furákat is olvasni ... megosztom véletek, hadd örüljetek. Idézőjelbe teszem, nehogy valaki azt higgye, ez az én véleményem.

"- a nő csak a jobb kinézetű fiúk idomai és szerelmi élete (ld hogy csókol Ronaldinho) miatt néz focit, mivel amúgy nem érti szegényke. 
- a nő eleve outsider a sportban, a fociban, s ezt kompenzálandó nézi a focit (Megjegyzem, ne feledjük, bár ma Angliában ez a legnépesebb női sport, a női labdarúgás sokáig be volt tiltva, mivel úgy tartották, „not suitable”, nem való a nőknek)
- A női nézők számának folyamatos gyarapodásának fő oka, hogy a futballisták népszerűsége emelkedett, s a magánéletükről is egyre többet tudnak meg a különböző lapokból a hölgyszurkolók".

Csak jelzem, bezzeg a férfi nézők annyira de annyira tárgyszerűek, tisztán sportrajongók és -szakértők!! Pl már lehet a legszebb női szurkolóra meg a legszebb focistafeleségekre kattintgatni.

A képen egy argentin szurkoló(nő, naná :) látható, a mai argentin-nigériai meccsen készült, nem tudjuk, ő most miért sír, de legalább nem a megszokott édibédi bikinis és különben is, jó a sapija :) 
fotó: David Cannon /GettyMegjegyzések