Akárhány évesen

Az úgy volt, hogy a youtube-on jártomban beleakadtam Susan Boyle-ba, emlékeztek még rá biztosan, habár  a honlapján a legfrissebb hír tavaly karácsonyi. 

Azon tűnődtem, megtörténhetne ez az egész nálunk? (Nem, nem szeretnék indulni a megasztárban:)
Lenne-e olyan nő itthon, aki az ő korában és külsejével elmenne a válogatásra? És továbbjutna-e? Felkapna-e így a média egy középkorú, molett, divatjamúlt ruhákat hordó, dauerolt hajú nőt? 
Nem mellékes se a kora, se külseje, egyáltalán nem.
Az ő elődöntőbeli berobbanó előadása az I dreamed a dream (Álmodtam egy álmot) volt. Nem éppen azért szólt-e ez a dal ilyen nagyot, mert az énekes ennyi éves volt és így nézett ki? 
Mintha az lett volna az üzenete, hogy egyáltalán álmodni, pláne álmot megvalósítani nemcsak a szépek és gazdagok kiváltsága. 
Ámde hol lehet most ez a Susan Boyle, énekel-e még egyáltalán? Vagy mostanra már inkább az látszik, hogy ő is csak egy jól kitalált és felépített műsorszám volt? Mérgezett a habostorta?
Mindenesetre azt hiszem, akármennyire manipuláltak is ezek a műsorok, mégiscsak jó, hogy képernyőn volt és sikeres lett - megmutatta magát a világnak, a maga kilóival és ruháival és életkorával. 
És sok mindent lehet vitatni ebben a történetben, egyvalamit biztosan nem: Susan Boyle bátorságát. Amire szüksége volt, pl ahhoz, hogy ne adja fel az énekórákat hosszú évekig ott Skóciában, és ahhoz is, hogy az összes lehúzó sztereotípia és félelem ellenére elment a meghallgatásra. 
Bátorság, önbizalom, akárhány évesen és akárhány kilósan - na innentől már kezd érdekes lenni.

Megjegyzések

lilakávé üzenete…
Lehetne nekünk itthon középkorú teltkarcsú bumfordi sztárunk?
Orsolya üzenete…
Mindenestre én szívesen hallgatom :)
lilakávé üzenete…
Az is valami :)